Renters rente

Renters rente dækker over, at den samme pengesum forrentes flere gange. Det betyder, at du betaler renter af renter (ved udlån) eller får renter af renter (ved indlån).

Bliv klogere på Renters Rente hos Coop Bank

Hvad er renters rente?

Renters rente er en finansiel proces, hvor renter, der er blevet tjent på et kapitalbeløb, tilføjes til det oprindelige beløb, hvilket resulterer i en forøgelse af den samlede saldo. Denne forøgelse af kapitalen fører til yderligere renteindtægter, da de nye renter nu beregnes ikke kun på det oprindelige beløb, men også på de tidligere optjente renter.

Eksempel på renters rente

Med en hovedstol på 50.000 kr. og en udlånsrente på 5,0 % betaler du 2.500 kr. i renter det første år. Det andet år fortsætter du med at betale 5,0 % af den oprindelige hovedstol på 50.000 kr. i renter (2.500 kr.), men du skal også betale 5 % af det beløb, du allerede betalte i renter det første år, nemlig 125 kr. Således betaler du i alt 2.625 kr. i renter det andet år på grund af renters rente-effekten.

Et regneeksempel på renters rente scenarie hos Coop Bank

Andre lånebegreber

Når du skal låne penge, kan du støde på mange forskellige økonomiske begreber, og nogle af dem er måske lidt vanskelige at forstå. Vi har derfor skrevet en række artikler, hvor vi forklarer de forskellige lånebegreber og svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med lån.