FORSIDE   >   ORDBOG   >   AFDRAG

Afdrag – Hvad er afdrag?

Vi har samlet alle de oplysninger, du behøver at vide om afdrag. Læs om, hvordan afdrag defineres og forstå forholdet mellem afdrag, rente og ydelse.

hvad er et afdrag

Når du optager et lån og indgår en låneaftale, er der mange forskellige begreber og udtryk at holde styr på. Det kan være udtryk, der handler om alt fra renter til afdrag og ydelse.

Fortvivl ikke. Vi forklarer her, hvad afdrag betyder, og hvordan du skal forstå afdrag i forhold til andre låneudtryk som f.eks. rente og ydelse, når du skal forstå dit lån.

Et afdrag er et beløb, der betales i rater for at nedbringe en gæld eller et banklån. Afdragene betales typisk med faste mellemrum gennem lånets løbetid, og afdragenes størrelse aftales på forhånd mellem de to parter.

Definition af afdrag

Et afdrag er et aftalt beløb, du betaler for at nedbringe din gæld. Afdrag sker typisk over flere gange og med bestemte mellemrum – for eksempel hver måned.  

Afdrag, rente, ydelse og restgæld

Udover afdrag skal du også betale en rente for at låne penge. Renten angives som en procentsats, og den betales løbende. Du kan læse mere om bl.a. fast- og variabel rente samt renters rente her.

Afdrag og rente udgør tilsammen lånets ydelse. En månedlig ydelse er således det månedlige beløb (afdrag + rente), du skal afdrage og betale på dit lån hver måned.

Jo mere du har afdraget og betalt på dit lån, desto mindre bliver restgælden - dvs. den saldo, du endnu mangler at betale tilbage.

afdrag og renter

afdrag og løbetid

Afdrag og løbetid på lån hos Coop Bank

Når du optager et lån i Coop Bank, kan du afdrage på lånet over en periode på mellem 12 og 120 måneder.

I vores låneberegner kan du nemt beregne, hvordan dine månedlige ydelser ser ud alt efter hvor stort et beløb, du ønsker at låne, og over hvor mange måneder, du ønsker at afdrage på lånet.

Andre lånebegreber

Når du skal låne penge, kan du støde på mange forskellige økonomiske begreber, og nogle af dem er måske lidt vanskelige at forstå. Vi har derfor skrevet en række artikler, hvor vi forklarer de forskellige lånebegreber og svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med lån.