FORSIDE   >   ORDBOG   >   KASSEKREDIT

Kassekredit

Vi har samlet alle de oplysninger, du behøver at kende til om en kassekredit. Læs om hvornår en kassekredit er fordelagtig og forskellen til et forbrugslån.

hvad er en kassekredit - lån op til 50.000

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit fungerer som et reservelån, du kan få som kunde i en bank, og giver dig ekstra luft i økonomien. Med en kassekredit kan du selv bestemme, hvor meget du ønsker at bruge af kreditten. Med kassekreditten har du mulighed for at bruge af den økonomiske reserve, når du har brug for det. Du får stillet et beløb til rådighed, som du kan bruge af og betale pengene tilbage, når det passer dig. 

Med kassekreditten betaler du kun renter af det beløb, du bruger. Det kan derfor være en god og fleksibel løsning, hvis du trænger til luft i økonomien eller har brug for ekstra penge til uforudsete udgifter. 

Læs mere om kassekredit

Definition af kassekredit

En kassekredit fungerer som et reservelån, der giver dig ekstra luft i økonomien.

Hvad er forskellen på en kassekredit og et lån?

Forskellen på en kassekredit og et forbrugslån er, at en kassekredit ikke har faste afdrag, og at du kun skal betale renter af de penge, du har brugt. Når du vil optage et lån, får du  udbetalt alle pengene på én gang, hvorimod kassekreditten fungerer som en slags reserve, du kan bruge af, når du har behov.

Ansøg om kassekredit her

hvad er forskellen på en kassekredit eller lån

hvordan fungerer en kassekredit

Hvordan fungerer en kassekredit?

Hvis du vælger at knytte kassekreditten til din lønkonto, bliver dit træk automatisk nedbragt hver gang, du får løn. Du behøver derfor ikke selv at gøre noget aktivt for at nedbringe dit træk– alt kører automatisk. 

Kassekreditten fungerer altså som en økonomisk buffer, idet du har mulighed for at bruge flere penge, end der står på din konto. Du kan også vælge at knytte kassekreditten til fx en budgetkonto  – det kan være en god måde at dække uforudsete udgifter på eller som udligning for de måneder, hvor der forfalder flere regninger end der er indestående på kontoen.

Andre lånebegreber

Når du skal låne penge, kan du støde på mange forskellige økonomiske begreber, og nogle af dem er måske lidt vanskelige at forstå. Vi har derfor skrevet en række artikler, hvor vi forklarer de forskellige lånebegreber og svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med lån.