FORSIDE   >   ORDBOG   >   INDLÅN

Indlån - hvad er indlån?

Vi har samlet alle de oplysninger, du behøver at kende til om begrebet indlån. Læs også om forskellen på indlån og udlån.

Indlån definition

Hvad betyder indlån

Indlån er, kort fortalt, de penge, som du som kunde sætter i banken, og som du får en indlånsrente for. Banken betaler dig altså for, at du vælger at have dine penge stående hos dem gennem renter

Udlån er omvendt når du låner penge af banken – her betaler du udlånsrenter for at låne pengene. Læs mere om Coop Lån

De penge, som du sætter ind i banken som indlån, bruger banken blandt andet til at finansiere investeringer og andre aktiviteter. 

På den måde er den primære del af forretningsidéen bag banker bygget op omkring forskellen mellem indlåns- og udlånsrenten. 

Definition af indlån

Indlån er de penge, du har stående i banken – det kan fx være på en opsparingskonto. Banken betaler dig for at låne pengene i form af renter.

Hvad er en indlånsrente

Indlånsrente er den rente, du får for at have penge stående i banken. Man kan altså sige, at det er den pris, som banken betaler dig for, at du vælger at opbevare dine penge hos dem.

Hvordan tjener banken penge på indlån?

Banken tjener penge ved, at opkræve en højere udlånsrente end de betaler dig i indlånsrente – på samme måde, som hvis du går ned i en butik og køber en vare. 

Forskellen mellem ud- og indlånsrenten kaldes også for rentemarginalen.

Find den aktuelle indlånsrente i Coop Bank

Hvad er en indlånsrente

Andre lånebegreber

Når du skal låne penge, kan du støde på mange forskellige økonomiske begreber, og nogle af dem er måske lidt vanskelige at forstå. Vi har derfor skrevet en række artikler, hvor vi forklarer de forskellige lånebegreber og svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med lån.