Guide: Til jer der har fundet drømmeboligen

Det er en god idé at være forberedt til snakken med banken. Sådan bliver I klar …

Gennemgang af bolig

1. Kig grundigt efter

Tag ud og kig grundigt på boligen, og sørg for at få alle boligens papirer fra ejendomsmægleren. Stil en masse spørgsmål, og forlang at få ordentlige svar. Men husk, at ejendomsmægleren altid er sælgers mand.

Sørg derfor også for at have gode rådgivere klar: En advokat til at hjælpe med det juridiske, og en person med byggeteknisk erfaring til at kigge bolig, tilstandsrapport og energimærke efter i sømmene.

I banken hjælper vi med at se på jeres økonomi. På baggrund af oplysninger fra jer, udarbejder vi en række budgetter, så I kan se, hvordan jeres økonomi ændrer sig ved købet - det giver jer et godt beslutningsgrundlag og økonomisk tryghed.

2. Underskriv en købsaftale

Hvis I lægger et bud på boligen, som sælgeren accepterer, udarbejder ejendomsmægleren en købsaftale, som I skal underskrive. Først når købsaftalen er underskrevet af både køber og sælger, er der en bindende aftale. Købsaftalen skal altid indeholde et forbehold om jeres advokats og bankens godkendelse af handlen, før I underskriver.


En del af købesummen skal betales til ejendomsmægleren. Typisk 5 % af købesummen - to dage efter både køber og sælger har underskrevet købsaftalen.

Kunde underskriver købsaftale

Fortrydelsesret ved boligkøb

3. I kan stadig fortryde

I har seks bankdages fortrydelsesret. Hvis I fortryder, skal I dog betale 1 % af købesummen til sælgeren. Advokaten og banken vil typisk have nogle forbehold, før de kan godkende handlen. Hvis handlen må annulleres på grund af disse forbehold, skal der ikke betales noget til sælger. Sælgeren har ingen fortrydelsesret.


Når købet er endeligt godkendt, stiller banken en garanti overfor sælger. Garantien skal sikre sælger, at I kan betale købesummen på overtagelsesdagen via banken.

4. Find det rigtige type lån 

Det er nu tid til at vælge lånetype. I banken lytter vi til jeres ønsker og præferencer, og vi danner os et billede af jeres økonomiske forhold nu og i fremtiden. Ud fra det kommer vi med en anbefaling.

Rådgiver hjælper med at finde det rigtige type lån

Par får nøgler til drømmebolig

5. I får nøglerne!

På overtagelsesdagen sørger vi for, at resten af købesummen betales til sælgerens bank. Sælgeren kan ikke bruge af pengene, før I har fået et endeligt skøde på ejendommen. Det tager jeres advokat sig af. Sælgerens bank sørger for, at eventuelle lån i ejendommen bliver indfriet.


Endelig får I nøglerne udleveret af ejendomsmægleren og kan begynde det nye boligliv!

Få et lånetilbud

Har du fundet drømmeboligen? Ring til vores certificerede boligrådgivere eller send os dine informationer her