Forældrekøb

Vil du gerne give dit barn en tryg base, når studielivet starter? Så kan et forældrekøb være en mulighed.

Hvad er et forældrekøb?

Der er mangel på studieboliger i større danske byer. Det betyder, at mange unge kan have vanskeligt ved at finde en god lejebolig med attraktiv beliggenhed til en overkommelig pris, når de skal studere.

Men hvis der er luft i budgettet, kan du måske hjælpe dit barn i hus med et forældrekøb. At købe en bolig til sit barn er egentlig ikke så kompliceret, som det måske kan lyde. Et forældrekøb betyder faktisk, at du køber en ekstra bolig til dig selv, som du så udlejer til dit barn.

Se filmen, der kort forklarer mulighederne og fordelene ved et forældrekøb.  

Hvor meget kan jeg låne til køb af bolig?

Det er lettere at finde det rigtige forældrekøb, når du ved, hvad det må koste.

Når du skal låne penge til et forældrekøb

Et forældrekøb kan være med til at skabe stabile og trygge rammer for dit barn, der starter et nyt kapitel af sit liv. Når dit barn lejer en bolig af dig, er der også mulighed for boligsikring - som er en støtte fra det offentlige. Er boligen stor nok, kan dit barn fremleje et værelse til en ven eller studiekammerat. 

På samme måde, som når du køber bolig til dig selv, kan du f.eks. finansiere en forældrekøbsbolig med et realkreditlån - ligesom det også er muligt at bruge eventuel friværdi i din egen bolig eller en eventuel opsparing.

Læs mere om lån til boligkøb

Forældrekøb i samarbejde med totalkredit

Kontakt os og få hjælp til forældrekøbet

Giv os et kald
Skriv til os

Få gode råd til forældrekøb

Gode råd til forældrekøbet

Overvejer du at købe bolig til dit barn? Så tag os med på råd - også før du har fundet boligen. Så kan vi sammen finde den løsning, der passer bedst til dig og dit barn.

Vi har samlet en række gode råd, som du bl.a. skal være opmærksom på, hvis du vælger et forældrekøb.

Læs vores gode råd til forældrekøb

Skattemæssige forhold og regler

Skattemæssige forhold og regler

Fra den 1. januar 2021 er der kommet nye regler for forældrekøb i Virksomhedsordningen (VSO). Du vil fortsat kunne købe en lejlighed og udleje til dit barn i VSO, men du vil ikke opnå særlige skattemæssige fordele.

Tal evt. med en revisor om, hvilke muligheder du har.

Når boligen skal sælges

Når boligen skal sælges

Når boligen skal sælges, skal du være opmærksom på, at du bliver beskattet af en eventuel fortjeneste, hvis den er steget i værdi, fordi du ikke selv har boet i boligen.

Du kan også vælge at sælge boligen til dit barn til 15 % under den offentlige vurdering. Når der kommer nye ejendomsvurderinger, ændres satsen fra 15 % til 20 %.

Omvendt forældrekøb

Omvendt forældrekøb

Et omvendt forældrekøb betyder, at du køber en bolig og lejer den ud til dine forældre. Det kan eksempelvis være, at de ønsker en bolig tættere på børn og børnebørn, en lavere husleje eller at få frigivet en eventuel friværdi i deres egen bolig.

Muligheder og vilkår er de samme, som ved almindeligt forældrekøb.

 

Kontakt os om dine muligheder

Tag en snak med os om finansieringen af dit forældrekøb