FORSIDE   >   ORDBOG   >   DEBITORRENTE

Debitorrente – Hvad er debitorrente?

Vi har samlet alle de oplysninger, du behøver at kende om debitorrente. Lær, hvad en debitorrente helt præcist er, og hvordan den adskiller sig fra ÅOP.

Hvad er debitorrente

Der findes mange rentebegreber, som er gode at sætte sig ind i, inden du ansøger om et lån – debitorrente er ét af begreberne. Debitorrente kaldes også nogle gange effektiv rente eller nominel årlig rente.

Debitorrenten varierer alt efter hvor ofte, der er rentetilskrivninger på lånet, og medregner alle lånets årlige rentetilskrivninger inklusive renters rente.  

Men debitorrenten tager ikke højde for diverse lånegebyrer. Skal gebyrer m.v.  medregnes, skal du i stedet kigge på årlige omkostninger i procent (ÅOP).

Vil du gerne kende debitorrenten på vores Coop Lån?

PRØV VORES LÅNEBEREGNER

Definition af debitorrente

"Debitorrente er lånets pålydende rente inklusive renters rente. Debitorrenten medregner således alle lånets årlige rentetilskrivninger"

Eksempel på debitorrente

Hvordan ser debitorrenten ud, alt efter om der tilskrives renter årligt, halvårligt eller månedligt? Det kan du se et eksempel på her.

Eksempel: "Du låner 10.000 kr. til en rente på 10 %. Ved årlig rentetilskrivning er renten det første år 10 %. Tilskrives renten halvårligt er den årlige debitorrente 10,25 %. Er lånet med månedlig rentetilskrivning bliver den årlige debitorrente 10,47 %".

Som eksemplet viser, bliver den årlige debitorrente højere, desto hyppigere der tilskrives renter på lånet, da debitorrenten netop medtager renters rente.

Skal du have opfrisket, hvordan renters rente udregnes, har vi forklaret renters rente her.

årlige debitorrente

Andre lånebegreber

Når du skal låne penge, kan du støde på mange forskellige økonomiske begreber, og nogle af dem er måske lidt vanskelige at forstå. Vi har derfor skrevet en række artikler, hvor vi forklarer de forskellige lånebegreber og svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med lån.