Indlånsrente - Hvad er det?

Vi har samlet alle de oplysninger, du behøver at kende om indlånsrente. Læs også om forskellen på indlånsrente og udlånsrente.

Indlånsrente

Hvad betyder indlånsrente?  

Når du har penge stående på en konto, vil der altid være en indlånsrente, som banken betaler dig for at få lov til at opbevare dine penge hos dem. 

Det kan altså beskrives som den pris, banken betaler for at få lov til at “låne” dine penge. Som betaling for indlånet udbetaler banken en rente til dig – også kaldet en indlånsrente.

Definition af indlånsrente

Indlånsrente er den rente, du får for at have dine penge stående hos banken. Det modsatte af indlånsrenten er en udlånsrente – her betaler du penge, når du låner penge i banken.

Med en indlånsrente får du penge

Årsagen til at banken betaler dig for at have dine penge stående hos dem er, at de råder over pengene, som de fx kan bruge til at låne pengene ud, til investeringer eller andre aktiviteter.

Hvis indlånsrenten er positiv, så vokser dit indestående af at stå i banken. 

Hvad er forskellen på indlånsrente og udlånsrente?

Forskellen på en indlånsrente og en udlånsrente er, at du ved indlånsrente får penge for at have dine penge stående i banken. En udlånsrente er derimod en rente, du skal betale for at låne penge i banken. 

Hvis du for eksempel optager et forbrugslån i banken, vil der være en udlånsrente, du skal betale. Den store forskel på de to former for renter er altså, hvem der låner penge af hvem.

Læs mere om Coop Lån

Indlån og udlån rente

Hvad ligger indlånsrenten på

Hvad ligger indlånsrenten på? 

Indlånsrenten vil altid være forskellig afhængig af, hvilken bank du har, og hvilken type konto du vælger at oprette.

Se indlånsrenterne hos Coop Bank

Andre lånebegreber

Når du skal låne penge, kan du støde på mange forskellige økonomiske begreber, og nogle af dem er måske lidt vanskelige at forstå. Vi har derfor skrevet en række artikler, hvor vi forklarer de forskellige lånebegreber og svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med lån.