FORSIDE   >   ORDBOG   >   KREDITOR

Kreditor - Hvad betyder det?

Vi har samlet alle de oplysninger, du behøver at kende til om begrebet kreditor. Læs også om forskellen på en kreditor og debitor.

grafik med hvad er en kreditor

Hvad er en kreditor?

En kreditor er personer eller juridiske personer – typisk banker eller andre virksomheder – der låner penge ud. Debitor vil i mange tilfælde være en privatperson, der har lånt penge af f.eks. banken (kreditor), og dermed skylder banken penge.

Oftest bruges de to begreber, kreditor og debitor, til at forklare forholdet mellem den person eller virksomhed, der har lånt pengene ud, og låntageren.

Læs om Coop Lån

Definition af kreditor

Kreditor er den person eller virksomhed, der låner penge ud til en debitor. Debitoren er omvendt den person eller virksomhed, der låner pengene af kreditoren.

Hvad er forskellen på en kreditor og en debitor?

Når en virksomhed eller person låner penge ud, kan man betegne denne som kreditor, mens en debitor er den, der skylder kreditoren penge.

Det er altså som et hvilket som helst andet sælger-køber forhold, hvor den ene part skylder penge til den anden.

kreditor

Andre lånebegreber

Når du skal låne penge, kan du støde på mange forskellige økonomiske begreber, og nogle af dem er måske lidt vanskelige at forstå. Vi har derfor skrevet en række artikler, hvor vi forklarer de forskellige lånebegreber og svarer på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med lån.