Undgå svindel på nettet

9. juli 2019

Vi har i den seneste tid oplevet, at svindlere kontakter vores kunder og udgiver sig for at være fra Coop Bank, politiet, Nets eller Betalingsservice. Formålet er at få adgang til dine konti og overflytte evt. indestående til en anden konto. Bliver du kontaktet, er det derfor yderst vigtigt, at du aldrig videregiver login-informationer, pinkoder eller andre sikkerhedsoplysninger eller adgang til dine konti med NemID. Coop Bank vil aldrig efterspørge disse oplysninger hverken over telefon, e-mail eller på anden vis. Hvis du er i tvivl om, hvem du taler med, anbefaler vi altid, at du selv ringer til vores kundeservice på vores telefonnummer, så der aldrig er tvivl om, at du taler med Coop Bank.

Gode råd om sikkerhed:

  • Videregiv aldrig dine personlige informationer, såsom NemID, kontonummer eller lign.
  • Svar aldrig på e-mails, SMS eller telefonopkald, hvor du skal videregive personlige oplysninger eller sikkerhedsoplysninger.
  • Klik aldrig på links i SMS eller e-mails – gå altid ind på den relevante hjemmeside og anvend login, som du plejer.

Hvis du opdager transaktioner på dine konti, som du ikke selv har godkendt, er det vigtigt, at du kontakter os straks, da det giver os mulighed for at hjælpe dig.

Pas på ikke at blive udnyttet til svindel eller hvidvask

Giv aldrig andre lov til at overføre penge til din konto, hvorefter du skal videresende beløbet eller dele af beløbet til andre, medmindre det er noget, du eller familien skal betale for.

Du risikerer at blive involveret i noget kriminelt, hvor du skal stå til regnskab, når banken ringer og skal have yderligere oplysninger om din overførsel, eller du kan blive kontaktet af politiet, hvis du pludselig bliver en del af en større efterforskningssag.

Svindlere forsøger ofte at få andre personer til at agere mellemmænd på transaktioner, der skal sendes videre til andre svindlere, så deres eget navn ikke fremgår af overførslerne, eller de vil have dig til at hæve pengene kontant til dem. Denne hjælp betaler svindlerne gerne mellemmanden eller ”muldyret” for. Det er ulovligt, og du kan blive straffet, uanset at du kun har hjulpet med et mindre beløb.