1. juli 2024

Sydbank køber Coop Bank - nu træder handlen i kraft

Myndighederne har nu godkendt Sydbanks køb af Coop Bank. Men hvad betyder det for dig som kunde? Det kan du læse om her.

Nu træder handlen i kraft

I april blev Coop Bank sat til salg, i maj offentliggjorde Coop amba, at der var indgået en aftale med Sydbank om køb af Coop Bank, og nu har Finanstilsynet samt Konkurrence – og Forbrugerstyrelsen også godkendt handlen. Coop Bank er således et 100 % ejet datterselskab af den sønderjyske bankkoncern, og det, synes vi, er en god nyhed.

”Med Sydbanks overtagelse har vi fået en økonomisk robust ejer, som kan medvirke til at styrke videreudviklingen af Coop Bank som en bank med fokus på enkle og gennemskuelige bankprodukter til fair priser,” fortæller Allan Nørholm, administrerende direktør i Coop Bank.

Coop Bank fortsætter som selvstændig bank

Selvom Coop Bank får ny ejer, fortsætter banken under eget navn og med samme adresse i de gamle FDB-lokaler på Roskildevej i Albertslund. Sydbank har nemlig fra begyndelsen lagt vægt på, at der med købet af Coop Bank ikke er tale om en erhvervelse, hvor hensigten er at opnå omkostningsbesparelser. Coop Bank skal derimod drives videre som sin egen selvstændige enhed med enkle, gennemskuelige valgmuligheder og nemme digitale løsninger.

Priser og vilkår bliver derfor heller ikke ændret som følge af Sydbanks opkøb, og som kunde i banken og medlem af Coop vil du fortsat kunne opsamle medlemsfordele og få ekstra bonus, når du bruger dit Coop Bank-betalingskort i Coops butikker eller har dit realkreditlån fra Totalkredit hos os.


Et nyt stærkt familieskab vil styrke Coop Bank

En stærk finansiel ejer, der ovenikøbet selv driver bank, vil bidrage positivt med viden, økonomi og indsigter i forbindelse med videreudviklingen af Coop Bank – til gavn for dig og bankens øvrige kunder.

”Det nye familieskab med Sydbank kan hjælpe os til at vokse yderligere, så vi fremadrettet kan tilbyde flere attraktive produkter med fair priser og vilkår. Men selvom vi får ny ejer, fortsætter vi, som vi plejer,” siger Allan Nørholm.