15. august 2024
Lider du af lommesmerter efter ferien? Så læs med her og få gode råd til, hvordan du får budgettet tilbage på ret kurs.
Rejser, ture på museer og i forlystelsesparker, restaurantbesøg og is til hele familien. Ferie er lig med hygge og oplevelser – men også udgifter.
Faktisk kostede en sommerferie på ni dage i udlandet i gennemsnit 9.317 kr. per person i 2023, når transport, overnatning og forbrug til f.eks. mad blev talt med. Det oplyser Danmarks Statistik til Euroinvestor.
Når ferien er forbi, kan de økonomiske tømmermænd begynde at melde sig, for måske blev der brugt lidt for mange penge? Men fortvivl ikke. Se i stedet vores fire råd til, hvordan du får økonomien på ret køl efter ferien.
Et budget er et nyttigt værktøj, når du skal danne dig overblik over indtægter og udgifter. Med et godt budget undgår du at bruge flere penge, end du har.
Vores budgetskabelon har de mest almindelige poster så som udgifter til rejsekort, bil, husleje og A-kasse med. Måske der kan spares på nogle poster, eller måske nogle udgifter kan skæres helt fra. Det kan f.eks. være abonnementer til streamingtjenester eller fitnesscenter, som du alligevel aldrig bruger.
Uforudsete udgifter så som en bil, der bryder sammen eller en ekstra stor tandlægeregning, kan være en bombe under budgettet, hvis du ikke har sat penge til side. Det er derfor en god idé at lave en opsparing, så du har en økonomisk buffer.
Du kan f.eks. samle din opsparing og hverdagsøkonomi på en Coop Konto og få positive renter af dit indestående fra allerførste krone. Pengene er ikke bundet, så du kan hæve dem, præcis når du skal bruge dem.
Mange dyre forbrugslån tærer på budgettet. Du kan nemlig hurtigt miste overblikket og betale for meget i renter og gebyrer.
Overvej i stedet at lægge de dyre smålån sammen i et samlelån til en af markedets laveste renter og uden månedlige gebyrer. På den måde får du bedre overblik over din økonomi og måske endda et større økonomisk råderum.
Der kan være penge at spare ved at planlægge ferien i god tid. Begynd med at beslutte rejsedestinationen. Herefter kan du sammenligne priser på transport og overnatning – der kan være penge at spare ved at bestille i god tid.
Samtidig er det en god idé at oprette en opsparing, hvor du sætter penge til side til ferien. På den måde undgår du, at ferien vælter budgettet næste år.
At rejse er at leve, og med et ferielån kan du give rejsedrømmene luft under vingerne. Prøv beregneren og se, hvor meget du kan låne til rejsen.
Er det bedst at afregne i dansk eller lokal valuta, når du bruger dit kort i udlandet? Og er det en god idé at medbringe mere end ét betalingskort på rejsen? Få svarene her, hvor du også kan se gode råd til valuta og kort til ferien.