Ring til os


Kundeservice

Alle hverdage mellem 9.00 og 17.00


Netbank support

Spær kort hos Nets

44 89 29 29 Visa/Dankort

44 89 27 50 MasterCard

Bruges uden for bankens åbningstid

chat
Ring til os

19. november 2021

Læg dit lån om og skær en luns af din gæld

Renterne er steget, og det gør det muligt for dig at skære en luns af din gæld, hvis du har et lån med en fast, lav rente. Men løber du samtidig en risiko? Sune Malthe-Thaggard, chefanalytiker i Totalkredit, giver dig svaret.

Stigende renter lyder måske ikke umiddelbart, som noget boligejere ønsker sig. Men har du et lån med fast rente, får du for alvor glæde af dit valg af lån, når renterne stiger.

Du kan første og fremmest glæde dig over, at din rente er uændret. Du får oven i hatten en mulighed for at skære en luns af din gæld, hvis du indfrier dit lån eksempelvis ved en låneomlægning.

Muligheden for at få en lavere gæld opstår, fordi kursen på dit lån falder, når renterne på de finansielle markeder stiger. Du kan derfor indfri dit lån, for mindre end du skylder.

Læs mere omkring omlægning af lån

”Muligheden for at få en lavere gæld opstår, fordi kursen på dit lån falder, når renterne på de finansielle markeder stiger.”

- Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker Totalkredit

Hvem får glæde af de højere renter?

Du skal have et lån med fast lav rente. Har du et 0,5-procentlån med 10 års afdragsfrihed, får du den største besparelse på din gæld, fordi kursen er faldet mere end på lån med en højere fast rente.

Du kan skære ca. 100.000 kroner af din gæld, hvis du har et 0,5-procentlån med 10 års afdragsfrihed og lægger lånet om til 2-procentlånet. Det er en ganske pæn luns, du dermed høvler af.

Intet i denne verden er dog gratis, da du får et dyrere lån. Det betyder, at din månedlige ydelse efter skat stiger 740 kroner, og du løber derfor en kalkuleret risiko. Besparelsen på gælden er nemlig spist op af den højere rente, når der er gået lidt mere end 10 år. Renten skal med andre ord falde igen, inden der er gået 10 år, så du kan nedkonvertere til en lavere rente igen. Ellers ender opkonverteringen med at være en underskudsforretning.

Men med en fast rente ved du dog præcist, hvor meget du risikerer at betale mere for det nye lån i årene efter.

Få glæde af højere renter

”Du kan skære ca. 100.000 kroner af din gæld, hvis du har et 0,5-procentlån med 10 års afdragsfrihed og lægger lånet om til 2-procentlånet. Det er en ganske pæn luns, du dermed høvler af.”

- Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker Totalkredit

Skift til variabel rente

Du kan også overveje at skifte dit lån med fast rente ud med et lån med variabel rente. På den måde vil du både få en lavere gæld og betale mindre i rente. Det kræver dog, at du har meget plads i din privatøkonomi, fordi du samtidig risikerer, at renterne bliver højere på et tidspunkt ud i fremtiden.

Du kan også bare beholde dit nuværende lån med lav rente og glæde dig over, at du slog til, da renterne var historisk lave.

Kontakt vores certificerede rådgivere, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.

”Du kan også bare beholde dit nuværende lån med lav rente og glæde dig over, at du slog til, da renterne var historisk lave”

- Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker Totalkredit

pil til højre

Tag en snak med os og lad os regne på dine muligheder for at omlægge