Ring til os


Kundeservice

Alle hverdage mellem 9.00 og 17.00


Netbank support

Spær kort hos Nets

44 89 29 29 Visa/Dankort

44 89 27 50 MasterCard

Bruges uden for bankens åbningstid

chat
Ring til os

14. september 2021

Boligejere med Tilpasningslån kan se frem til rentebesparelse

Hvis du har et F5-lån, har du særlig god grund til at glæde dig. Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker i Totalkredit, forklarer hvorfor.

boligejer med tilpasningslån

Glæd dig til det nye år

Er du en af de 20.000 boligejere i Totalkredit, der skal have ny rente på dit Tilpasningslån fra 1. januar 2022, kan du glæde dig til det nye år. Du kan nemlig allerede nu se frem til at få en lavere rente på dit lån.

Du bør som boligejer, der skal have ny rente, overveje, om du stadig har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Ved rentetilpasning af dit lån er det nemlig et oplagt tidspunkt at ændre lånet.

Fristen for at ændre på dit lån er 29. oktober 2021.

Læs mere om tilpasningslån

Har du et F5-lån, er der mest at glæde sig til. Her kan du nemlig se frem til at spare mest på renten, der falder fra 0,39 procent til -0,12 procent.”

- Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker Totalkredit

Boligejere med F5-lån får største besparelse

Har du et F5-lån, er der mest at glæde sig til. Her kan du nemlig se frem til at spare mest på renten, der falder fra 0,39 procent til -0,12 procent. På et lån med afdrag falder ydelsen efter skat til 110 kr. for hver million kroner, du har lånt.

Har du et F1- eller et F3-lån, kan du også se frem til en lidt lavere rente. Har du et F1-lån, kan du dog se frem til en lidt højere ydelse efter skat, selv om renten falder en smule. Den højere ydelse skyldes, at afdraget på F1-lånet stiger mere end rentebesparelsen.

Særligt om F1-lån

F1-lånet har normalt en rentebinding på 1 år, men denne gang får F1-lånet en rentebinding på et år og tre måneder. Ændringen i længden på rentebindingen ved denne renteauktion sker, fordi vi samler refinansieringen af F1-lån. Der er nemlig færre og færre boligejere, der har et F1-lån, og for at sikre de tilbageværende den bedst mulige rente, når lånene kommer på auktion, er det nødvendigt at tilstrækkeligt mange F1-lån skal have ny rente på samme tid.

Graf over kontantlånsrenten

”Har du eksempelvis et F1-lån, kan du overveje, om det giver mening for dig at forlænge rentebindingen til 5 år. På den måde kan du fastlåse den negative rente de næste 5 år og samtidig spare penge."

- Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker Totalkredit

boligejere vurdere deres tilpasningslån

F5-lånet er billigst

Ikke nok med at du med et F5-lån får den største besparelse på renten. Du får også den laveste ydelse efter skat. Det skyldes, at renten og bidragssatsen på et F5-lån samlet set bliver lavest.

Har du eksempelvis et F1-lån, kan du overveje, om det giver mening for dig at forlænge rentebindingen til 5 år. På den måde kan du fastlåse den negative rente de næste 5 år og samtidig spare penge. Det forudsætter dog, at du ikke har planer om at flytte inden for de næste par år eller forventer, at renterne falder yderligere.

Fast rente er en mulighed

Renten på et lån med fast rente i 30 år er godt nok steget siden nytår, men det koster faktisk ikke meget på ydelsen at skifte fra eksempelvis et F1-lån til et lån med fast rente.

Afdraget falder dog, og af den grund opbygger du din friværdi langsommere med et lån med fast rente. Beholder du lånet i alle 30 år, er det dyrere at vælge et lån med fast rente sammenlignet med et F1-lån ved det nuværende renteniveau, men så har du til gengæld tryghed om renten.

Læs mere om fastrente+

Husk frist ved udgangen af oktober

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk den nye rente, der fastsættes ved renteauktionerne i november. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i os inden 29. oktober 2021.