Familieforøgelse

At få et barn er en af livets største begivenheder – men nok også en af de dyreste. Se her, hvordan I får pengene til at række som nybagte forældre.

Babyklar økonomi hos Coop Bank

Et barn er en kæmpe forandring, både når det gælder dit liv og din økonomi. Faktisk viser tal fra Danmarks Statistik, at det koster forældrene op i omegnen af 1 mio. kr., fra barnet bliver født, til det fylder 18 år.

Beløbet dækker både engangsudgifter som f.eks. barnevogn og tremmeseng samt faste udgifter til f.eks. daginstitution eller fritidsinteresser.

Det er derfor en god idé at gå budgettet efter i sømmene, hvis I står over for en familieforøgelse.

råd til alt fra barnevogn til bolig

Få overblik over de udgifter, der er forbundet med at få et barn

  • Faste udgifter hver måned

Mange børn begynder i pasningstilbud så som vuggestue eller dagpleje, når de er ca. 10 måneder. En vuggestueplads med frokostordning koster ca. 4.000 kr. om måneden. På jeres kommunes hjemmeside kan I se de aktuelle takster for børnepasning.

Derudover bør I påregne udgifter til fritidsaktiviteter som f.eks. babysvømning eller rytmik.

 

  • Øvrige udgifter

Måske får I brug for mere plads og skal enten flytte ind i en større lejebolig eller måske købe en ejerbolig. Det kan også være, at I får brug for en ny bil. 

Nogle vælger at sikre hinanden og deres fælles barn i et testamente. Dette koster også penge. Læs om oprettelse af testamentet

  • Engangsudgifter

En lille ny betyder også flere større engangsanskaffelser af babyudstyr. Priserne varierer afhængig af, om I vælger at købe alt fra nyt eller ej.

Typiske engangsanskaffelser kan være: Barnevogn, tremmeseng/vugge, puslebord, ammepude, dyner, madrasser, sengetøj, sutter, tøj, overtøj, babyalarmer, legetøj, udgifter til maling og indretning af børneværelse. Afhængig af om I anskaffer alt fra nyt eller køber genbrug, skal I nok regne med at afsætte mellem 5.000 og 20.000 kr. Derudover kommer udgifter til dåbs- eller navngivningsfest.

Brug for mere plads?

Mange får brug for ekstra plads, når de stifter familie. Måske gælder det også jer. Vi kan hjælpe jer, uanset om I er på udkig efter en ejerbolig eller en lejebolig.

Drømmer I om, at en ejerbolig skal danne rammen for familielivet, er det en god idé, at I forbereder jer økonomisk til et kommende boligkøb i god tid og minimum seks måneder inden, at I ansøger om et realkreditlån. Det er nemlig et krav, at I som kommende boligejere selv skal kunne betale minimum 5% af boligens købesum. Samtidig skal I kunne dokumentere, at I har et såkaldt tilstrækkeligt rådighedsbeløb.

Læs om hvordan du gør din økonomi klar til boligkøb

Skal I flytte i en større lejebolig, så hjælper vi med lån til depositum.

Boligskift til mere plads med boliglån

Spar op til baby uden binding hos Coop Bank

Spar op til baby – helt uden binding

En familieforøgelse kan være en dyr fornøjelse, men vi vil gerne være med til at gøre det lidt billigere. Hos os kan du nemlig samle din opsparing og hverdagsøkonomi på en Coop Konto og få positiv rente fra første krone.

Få en konto med positiv rente

Opret en Coop Børneopsparing i dag

Giv dit barn en god start på voksenlivet

Med Coop Børneopsparing kan du give dit barn en økonomisk håndsrækning til voksenlivet, uanset om pengene skal bruges til studiebolig, drømmerejsen eller noget helt tredje.

Se mere om Coop Børneopsparing