Tilskud til udskiftning af olie- eller gasfyr 

Skift dit olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe – og få 10.000 kr. af Totalkredit

skift

Der er mange fordele ved at være kunde i et pengeinstitut, som Totalkredit samarbejder med. Én af dem er, at Totalkredit er ejet af Forenet Kredit, som gerne vil støtte vores kunder i at energirenovere deres boliger.

Derfor kan Totalkredit give dig et økonomisk tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe.

Det gør Totalkredit, fordi energiforbrug i bygninger udgør 40 % af Danmarks samlede CO2-forbrug, og at udskifte fyret med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet.

Tilskud fra staten

Ud over tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit kan du søge om tilskud fra staten. På den måde bliver det endnu billigere for dig at sige farvel til dit olie- eller gasfyr. Når du har fået tilsagn om tilskuddet, kan du indgå aftale med en installatør om udskiftning af dit olie- eller gasfyr.

Læs mere om tilskud fra staten

Fordele ved udskiftning af oliefyret

husets energimærke

Forbedring af husets energimærke og værdi

Du kan øge værdien af dit hus ved at skifte oliefyret ud med en varmpumpe. Det skyldes b.la., at din varmeregning falder, og det gør dit hus mere attraktivt i en salgssituation. Varmepumpen kan også resultere i et bedre energimærke, som ofte får husets værdi til at stige – dog afhænger dette i høj grad af en række andre forhold ved det konkrete hus.

co2 besparelse og energiforbrug

CO2-besparelse

Energiforbruget i bygninger udgør 40 % af Danmarks samlede CO2-forbrug, og udskiftning af oliefyr med varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt, hvis man vil nedbringe forbruget. Udskiftningen giver 70 % mindre CO2-udslip i gennemsnit.

varmeregningen

Årlig besparelse og tilskudsordninger

Ud over den store CO2-besparelse oplever mange husejere, at varmeregningen falder med flere tusinde kroner om året. Og du kan få tilskud til udskiftningen fra oliefyr til varmepumpe fra både staten og Totalkredit, så investeringen bliver mindre.

Der er forskellige vilkår og betingelser

Det er vigtigt, at du har modtaget et gyldigt værdibevis fra Totalkredit, inden du påbegynder arbejdet.

vilkår og betingelser for installation af nyt fyr

For at få tilskuddet skal følgende være opfyldt:

  • Du skal være privatkunde og have et Totalkredit-lån i ejendommen
  • Din ejendom skal være en helårsbolig (ikke fritidsbolig) og ligge i et område uden mulighed for fjernvarme. Dette kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
  • Olie- eller gasfyret skal udskiftes til en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet skal udføres af en virksomhed (dvs. ikke ”gør-det-selv”)
  • Kopi af fakturaen, hvor det udførte arbejde er beskrevet, skal sendes til en af vores rådgivere senest 12 måneder fra værdibevisets udstedelse.

Totalkredit giver 10.000 kr. i tilskud til 5.000 Totalkredit-kunder, som ansøger om et værdibevis og opfylder forudsætningerne for at få tilskud.

Læs øvrige vilkår og betingelser

Guide: Sådan gør du

  1. Orienter dig om mulighederne for at få offentligt tilskud på SparEnergi.dk og om Totalkredits vilkår og forudsætninger.
  2. Kontakt en af vores rådgivere, hvis du opfylder forudsætningerne for at få tilskud fra Totalkredit. Vi kan hjælpe dig med at søge om et værdibevis på 10.000 kr. og med eventuel finansiering.
  3. Du får et værdibevis, som er gyldigt i 12 måneder. Derfor kan det være en god idé at gå i gang med udskiftningen hurtigst muligt, da der kan være ventetid – fx hos den virksomhed, der skal installere varmepumpen.
  4. Udskift olie- eller gasfyret med en ’luft-til-vand’- eller ’jordvarme’-varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet kan med fordel udføres af en VE-godkendt virksomhed. Det må ikke udføres som ”gør-det-selv”. Se liste med VE-godkendte virksomheder her.
  5. Når olie- eller gasfyret er udskiftet, sender du en kopi af din faktura til en af vores rådgivere. Læs mere om det på siden med vilkår og forudsætninger i afsnittet "Dokumentation for udskiftning af oliefyr til varmepumpe"
  6. Du modtager tilskuddet på 10.000 kr. på din NemKonto efter senest 30 dage. Tilskuddet er skattepligtigt, og Totalkredit indberetter tilskuddet til Skattestyrelsen som B-indkomst. 

se mulighederne for offentlig tilskud til skift af fyr

Kontakt os om dine muligheder for energirenovering

Tal med os om dine muligheder for tilskud til udskiftning af dit olie- eller gasfyr