Brug MitID app eller en personlig kode til at handle sikkert på nettet

Når du handler på nettet, skal du bruge MitID eller en personlig engangskode til at godkende dine køb.

Sikker nethandel med MitID app

Med MitID er sikkerheden blevet styrket, så du er bedre beskyttet mod identitetstyveri. Det skyldes den såkaldte to-faktorgodkendelse, hvor du med enten MitID eller en personlig kode bliver bedt om at godkende dit køb en ekstra gang, inden dette gennemføres.

Når du skal godkende dine køb i en webshop, skal du som udgangspunkt bruge MitID appen. Du kan hente MitID app i App Store eller Google Play.

Læs mere om MitID app på mitid.dk

Har du ikke en smartphone og derfor ikke kan bruge MitID app, skal du i stedet godkende dine betalinger med en SMS-engangskode og et personligt kodeord.

Du kan oprette et kodeord her

MitID her

Du skal bruge MitID til at godkende dine onlinekøb eller logge på offentlige tjenester.

Hent MitID app til IOS eller Android via App Store eller Google Play gratis.

Hent MitID app i Google Play Hent MitID app i App Store

MitID Kodeviser Coop Bank

Ekstra hjælp til dig med særlige behov

  • MitID kodeviser

Hvis du har behov for hjælp til at huske koden til MitID, kan du bestille en MitID-kodeviser, som viser en engangskode, du kan bruge, når du logger på med MitID.

Kodeviseren er gratis og kan bestilles her

  • MitID kodeoplæser

Har du nedsat syn, kan du få en MitID-kodeoplæser, som kan læse koder op for dig og vise koder på en stor skærm. Du kan ændre sprog og lydstyrke direkte på MitID- kodeoplæseren.

Kodeoplæseren kan bestilles her

Der er hjælp at hente

Her kan du få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål til sikker nethandel

Er MitID personligt?
Ja, MitID er personligt og kun til dig. Del derfor aldrig dit brugernavn og dine koder med andre. Godkend heller aldrig noget med MitID over telefon eller e-mail fra nogen, som f.eks. udgiver sig for at være din bank.

 

Er der ekstra sikkerhed på nethandel?
Dankort, Visa, Mastercard og Forbrugsforeningen har i dag en sikkerhedsløsning, som gør nethandel mere sikker. Den fælles betegnelse for disse sikkerhedsløsninger er 3-D Secure. Du kan blive bedt om at godkende din betaling med 3-D Secure ved alle internetkøb.

Hvad er 3-D Secure?
3-D Secure er en sikkerhedsstandard for betaling med kort på nettet. Sikkerhedsløsningen er baseret på, at når du handler på nettet, skal du ud over dine kortinformationer identificere dig med MitID eller en engangskode på SMS samt et kodeord, du selv har oprettet.

 

Hvorfor kan jeg ikke betale med mit kort på nettet?
Du har muligvis ikke knyttet dit mobilnummer til dit Visa/Dankort, eller oprettet et personligt kodeord til dit kort. Gå ind på www.nets.eu/3ds - her kan du både tilmelde mobilnummer og kodeord til dit kort.