7. juni 2023

Valuta og kort på rejsen

Er det bedst, at jeg afregner i dansk eller udenlandsk valuta, når jeg betaler med mit kort i udlandet, og er det en god idé at have mere end ét betalingskort med på rejsen? Her kan du finde information og gode råd om valuta og kort på rejsen.

Kontanter eller kort

Du kan med fordel hæve lidt kontanter inden rejsen – f.eks. ca. 2.000 kr. i den pågældende udenlandske valuta, så du har kontanter, hvis du ikke har mulighed for at betale med kort. Men i de fleste tilfælde er det billigere og mere sikkert at betale med kort.

Du kan ikke hæve udenlandsk valuta i Coops butikker eller gennem Coop Bank. Når du skal bruge udenlandsk valuta anbefaler vi, at du hæver kontanter, når du kommer frem til din rejsedestination og afregner i den lokale valuta. Hvis du gerne vil have valutaen inden afrejse kan du f.eks. benytte Forex eller andre pengeinstitutter.

dame hæver kontanter i automat

Valuta på rejsen

Dansk eller udenlandsk valuta

Skal jeg vælge at betale i dansk eller udenlandsk valuta, når jeg bruger mit kort til betaling i udlandet? Det spørgsmål melder sig ofte på rejsen.

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du altid vælger udenlandsk valuta, da det er det billigste. Du kan nemlig risikere en dårligere vekselkurs, når du afregner i danske kroner.

Når du bruger dit kort til betalinger i anden valuta end danske kroner, får du en push-notifikation i din mobilbank eller en besked i din netbank med informationer om vekselkurser og andre omkostninger i forbindelse med handel i fremmed valuta.

Læs mere om push-notifikationerne her

Ekstra kort på rejsen

Vi anbefaler, at du medbringer to kort på rejsen. Så er du nemlig godt dækket ind, hvis du mister det ene kort eller rammer forbrugsgrænsen. Der er flere muligheder at vælge mellem:

Visa/Dankort

Visa/Dankort

Et Visa/Dankort kan bruges til både betaling og kontanthævninger i Danmark såvel som udlandet hos forretninger, banker, restauranter mv., der skilter med den internationale Visa-mærkning.

Der er en beløbsgrænse på 25.000 kr. over 7 dage for forbrug og kontanthævninger.

Læs mere om beløbsgrænser i vores prisliste

Mastercard Debet

Mastercard Debet

Et Mastercard Debet kan bruges både her og i udlandet. Da det er et debet-kort, kan du ikke bruge flere penge, end du har stående på kortet.

Kortet er desuden udstyret med geografisk sikkerhed, der kan blokere for brug i udvalgte regioner fx i Afrika.

Det er med til at sikre dig mod svindel med kopierede kort bl.a. på nettet. 

Mastercard Kredit

Mastercard Kredit

Du kan bruge dit Mastercard Kredit til såvel betaling som kontanthævninger både herhjemme og i udlandet. Med denne type kort kan du få op til 45 dages rentefri kredit – og op til 50.000 kr. i kredit.

Der er en varekøbsgrænse pr. løbende 30. dag svarende til den kredit, du har på dit kort.

Spær dit kort i udvalgte regioner i verden

Spær for brug af dit kort i udvalgte regioner

Har du et Mastercard? Så kan du få ekstra tryghed med geografisk sikkerhed. Du kan nemlig selv få fuld kontrol over, hvor i verden dit kort bruges og til hvad – fx kan du vælge at spærre for brug af kort i udvalgte regioner såsom Afrika.

Læs mere om geografisk sikkerhed

Mistede kort kan nemt spærres

Sådan spærrer du dit kort

Mister du dit kort på rejsen, kan du spærre det i din netbank eller mobilbanken. Du kan også ringe til Nets døgnservice på + 45 44 89 29 29 (Visa/Dankort) eller + 45 44 89 27 50 (Mastercard)

Læs mere om spærring af kort