22. august 2022
Har du netop købt bil? Så må du ikke glemme forsikringerne. Vi guider dig igennem, hvilke bilforsikringer du skal have, og hvilke du selv kan vælge til eller fra.
Der er en del praktiske udgifter at holde styr på, når der skal købes bil – det kan være alt fra finansiering af bilen til brændstofforbrug, dækskifte og værkstedsregninger - og så er der forsikringer. Vi giver dig her et overblik over de forsikringer, du skal have, og dem du selv kan vælge til eller fra.
Du kan også læse vores 5 gode råd til køb af ny bil. Hvis du vil være sikker på at være godt kørende, så lad os guide dig sikkert igennem bilkøbet.
Som bilejer kommer du ikke uden om at skulle tegne en ansvarsforsikring. Den er nemlig lovpligtig, og dækker i tilfælde af, at du volder skade på andre personer, biler eller ting.
Ansvarsforsikringen dækker også skader på passagerer i din bil, men ikke skader på dig selv som fører af bilen, hvorfor det kan være en god idé at tegne en ulykkesforsikring.
Ansvarsforsikringen dækker ikke skader på din egen bil. Til disse skader skal du derfor tegne en kaskoforsikring. Den dækker nemlig skader på bilen – også selvforskyldte skader, hvis der ikke er tale om grov uagtsomhed fra din side i forbindelse med, at skaden indtraf.
Det kan være skader såsom buler, ridser, brand, kortslutning eller lignende. Samtidig dækker kaskoforsikringen tyveri og hærværk.
Du skal dog altid betale en lille del af skadessummen selv – en såkaldt selvrisiko. Det er det beløb, du selv skal betale til forsikringsselskabet i forbindelse med skaden. Det ligger typisk på mellem 2.500 og 3.000 kr. og hvis omkostningerne til skaden er mindre end selvrisikoen, bliver de ikke dækket af forsikringen. Det betyder, at du selv skal betale for de nødvendige udbedringer.
Selvom det som udgangspunkt er frivilligt, om du vil tegne en kaskoforsikring eller ej, er det som udgangspunkt en god idé at gøre det, hvis du har en dyr eller nyere bil.
Hvis du har finansieret dit bilkøb gennem en bank eller et finansieringsselskab, kan det være et krav fra deres side, at du tegner en kaskoforsikring. Det gælder også, hvis du får et billån hos os.
Sker der noget med bilen – f.eks. tyveri eller totalskade – kan lånet nemlig indfries ved hjælp af forsikringssummen.
Der er flere og flere, som er begyndt at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elbil. Der er mange fordele ved at skifte over til elbil. F.eks. kan du på en mellemklassebil spare omkring 1.000 kr. om måneden ved at skifte fra benzin til el.
Der er flere ting, som man skal være opmærksom på, og derfor har vi samlet en række råd til dig, der skal købe elbil.
Når du køber en brugt bil, skal du ikke kun prøvekøre bilen. Du bør også gennemgå den for fejl og mangler.
Vi har samlet en række gode råd, så du kan komme nemt og sikkert gennem handlen, når du køber bil privat.