4. april 2022

Grøn energi: Kan det betale sig at skifte fyret ud med en varmepumpe?

Mange overvejer at skifte det dyre olie- eller naturgasfyr ud med en varmepumpe for at få billigere strøm, men kan det altid betale sig at skifte fyret ud med en varmepumpe?

skift til varmepumpe

Billigere for dig og bedre for klimaet

Der er penge at spare, hvis du udskifter naturgas- eller oliefyret med en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. En beregning fra Videnscentret Bolius viser nemlig, at du kan spare op til 50 % på varmeregningen. Det er ikke kun godt for pengepungen men også for klimaet.  

Med vedtagelsen af Klimaloven i 2020 blev det besluttet, at Danmark skal være foregangsland og reducere CO2-udledningen med 70 % i 2030. En central del af den grønne omstilling er overgangen til vedvarende energi.  Og her kan udskiftning af olie- og gasfyr til varmepumper gøre en forskel. Varmepumper kører nemlig på el, som inden for en overskuelig årrække primært vil komme fra bæredygtige energikilder som sol og vind modsat fossile brændstoffer som olie og gas, der både er mindre bæredygtige at udvinde og mere CO2-tunge.

Skal du låne til en varmepumpe?

BEREGN DIT COOP LÅN

Priserne på olie- og gas er på himmelflugt. Det har fået mange til at overveje at skifte det dyre naturgasfyr ud med en varmepumpe for at spare penge og passe bedre på klimaet.

varmepumpe og gasfyr kombi

Nogle gange er kombinationsløsningen bedre

Som udgangspunkt er det den bedste løsning at skifte helt til varmepumpe, men der er enkelte undtagelser.  

Måske bor du i et ældre hus, der kun er sparsomt eller måske slet ikke efterisoleret. Eller måske har du et fyr, der er under 10 år gammelt og synes derfor, at det er for dyrt helt at skifte varmekilde. Så kan det ifølge Energistyrelsen være en mulighed at overveje en kombinationsløsning, hvor du kombinerer olie- eller gasfyr med en varmepumpe. På den måde kan fyret fungere som supplerende varmekilde, og du kan spare på både varmen og pengene.

tilskud til skift af oliefyr

Totalkredit: Få 10.000 kr. i tilskud til skift af olie- eller gasfyr

Har du et realkreditlån fra Totalkredit? Så kan du få et tilskud på 10.000 kr., hvis du udskifter dit oliefyr med en varmepumpe.

Totalkredit giver tilskuddet, fordi energiforbrug i bygninger udgør 40 % af Danmarks samlede CO2-forbrug. At udskifte oliefyret med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet.

Læs mere om tilskud til skift af olie- eller gasfyr

Gode råd til energirenovering

Få gode råd til energirenovering

Der er mange fordele ved at energirenovere – både for dig og for klimaet.  Boligen stiger i værdi, du får et sundere indeklima og udleder væsentligt mindre CO2 fra boligen. Vi har samlet en række gode råd om alt fra energimærkning til finansiering, så du kan komme godt i gang med din energirenovering.

Læs mere om energirenovering