9. juni 2023

Ny opdatering af MitID

En helt ny opdatering af MitID skal mindske risikoen for svindel og samtidig gøre det nemmere at godkende med MitID fra mobiltelefonen.

dame ser på mitID app på mobil

En ny opdatering af MitID-appen udkom den 6. juni i App Store og Google Play. Formålet med opdateringen er at gøre det lettere at godkende med MitID fra mobiltelefonen, samtidig med at risikoen for svindel mindskes.

Hvis du ikke allerede har MitID, har du mulighed for at downloade det gratis til enten IOS eller Android via App Store eller Google Play.

Hent MitID app i Google Play Hent MitID app i App Store

Bedre beskyttet mod svindel

Hvis du bruger MitID-appen fra din mobiltelefon bliver det nemmere at godkende med MitID, fordi du med den nye opdatering føres direkte over i MitID-appen med et tryk på én enkelt knap ”Åbn MitID app”.

Skal du bruge MitID-appen til en handling på din computer, vil du som noget nyt skulle scanne en QR-kode på computerskærmen med appen, inden du kan godkende med MitID. Det skal være med til at sikre, at du kun godkender handlinger med MitID, som du selv har påbegyndt. På den måde bliver du bedre beskyttet mod den type svindel, hvor du lokkes til at swipe på en handling, som du ikke selv har startet.

Se flere gode råd til, hvordan du undgår svindel

Der er ingen ændringer, når du skal godkende kortbetalinger online med MitID-appen. Det skyldes, at der i kortsystemet i dag allerede er indbygget tekniske sikkerhedsforanstaltninger.

Par ser på MitID app på ipad

Sådan opdaterer du

Hvis du har aktiveret automatisk opdatering på din mobiltelefon, behøver du ikke at foretage dig noget for at få den seneste opdatering af MitID-appen.

Hvis du derimod ikke har aktiveret automatisk opdatering på din mobiltelefon, skal du manuelt opdatere MitID-appen for at få adgang til de nye forbedringer.

Læs mere om den nye opdatering og find vejledninger til MitID på mitid.dk