11. februar 2022

Gode råd til den dyre energiregning

Energipriserne er skudt i vejret, og det betyder en dyrere regning til dig. Se her, hvad du kan gøre for at spare energi og penge.

Få gode råd til at spare på din energiregning hos Coop Bank

Det er blevet dyrere at tænde for TV’et eller radiatoren. Energipriserne er nemlig på himmelflugt. Genåbninger i kølvandet på corona pandemien har medført en markant øget efterspørgsel på gas, samtidig med at en mild og vindfattig sommer har betydet mindre kraft på vindmøllerne og derfor mindre strøm. Og det kan mærkes hos forbrugerne.

Tal fra Energistyrelsen viser f.eks., at den gennemsnitlige elpris i efteråret 2021 var oppe på 2,5 kr. pr. kWh. Det svarer til en stigning på 25% i forhold til 2020, hvis du varmer op med elvarme.

Men der er heldigvis gode og enkle råd til dig, der vil spare på energien.

Få 5 gode råd til at spare energi og penge

  1. Sæt penge af i budgettet løbende, så du har råd til at betale den ekstra regning. Hvis du vil have et bedre overblik over dit budget, kan du prøve vores budgetskema.
  2. Undgå, at dine apparater står på standby – sluk på stikkontakten.
  3. Vask tøjet og start opvaskemaskinen om natten. Strøm er nemlig billigere om natten. Mange vaskemaskiner har mulighed for udskudt start, så maskinen arbejder om natten, hvor strømmen er billigst. Husk desuden at fylde vaske- og opvaskemaskinen helt op og vask tøjet ved lavere temperatur så sparer du på strømmen.
  4. Skru ned for varmen. Ifølge Bolius sparer man ca. fem procent på energiforbruget for hver grad, der skrues ned. Så ned med varmegraderne og frem med de lune sokker. Der kan også være mange penge at spare ved at isolere boligen.
  5. Sluk lyset efter dig, når du forlader et rum, og skift så vidt muligt dine pærer ud med LED-pærer, da de bruger mindre strøm end andre typer af pærer.

    Spar penge på din dyre energiregning