7. september 2022

Udsigt til højere renter på F3- og F5-lån

Er du en af de 13.000 boligejere i Totalkredit, der skal have ny rente på dit F3- eller F5-lån fra 1. januar 2023? Så giver Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker i Totalkredit, en god grund til at læse med her.

højere renter

Boligejerne skal vænne sig til, at tiden med de meget lave renter er forbi. I hvert fald i denne omgang. Renterne er steget markant i 2022, og der er udsigt til en højere rente ved refinansiering 1. januar 2023.

Når dit lån skal refinansieres, er det oplagt at overveje, om du fortsat har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Det er nemlig langt det nemmeste og billigste tidspunkt, hvis du ønsker at ændre lånet.

Læs mere om tilpasningslån

Fristen for at ændre dit lån er inden 31. oktober 2022

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Så får du automatisk en ny rente 1. januar 2023. Ønsker du omvendt at ændre på dit lån – eller er du i tvivl – så tag fat i os i god tid inden 31. oktober 2022, der er fristen for at ændre dit lån.

Renterne er højere

Ydelsen stiger for F3- og F5-lån

Renterne er i dag højere, end de var, da du sidst fik refinansieret dit lån for tre eller fem år siden. Det betyder, at din månedlig ydelse efter skat stiger 580 kroner, hvis du har et F3-lån på 1 million kroner. Har du et F5-lån, stiger din ydelse efter skat 570 kroner. Der skal altså sættes flere penge af i dit månedlige budget til at betale dit boliglån, end du har været vant til.

Renterne på blandt andet F3- og F5-lån er steget markant siden nytår. Inflationen er steget til et niveau, vi ikke har set i mange år. Krigen i Ukraine har yderligere presset inflationen op, fordi den har fået priserne på energi til at stige markant. De finansielle markeder indregner derfor, at nationalbankerne i det kommende år vil stramme pengepolitikken ved at forhøje deres styringsrenter for at få inflationen under kontrol.

f3 lån

f5 lån

Forudsætninger:

Kontantlånsrenter og ydelser for F3 og F5 er beregnet på baggrund af eksisterende lån med en restgæld på 500.000 kr., skatten er 25,6%. Der er anvendt de gældende bidragssatser for privatkunder jf. prisbladet, dvs. 1,07% for F3-lån med afdrag (1,40% uden afdrag) og 0,87% for F5-lån med afdrag (1,20% uden afdrag), kursfradrag på 0,20 kurspoint, refinansiering pr. 1. januar 2023.
Renter og ydelser for januar 2023 er beregnet på baggrund af helårlige generiske obligationer og er baseret på det aktuelle renteniveau pr. 29-08-2022. Beregningerne er derfor kun vejledende og kan afvige fra et lånetilbud.

Kontakt os om refinansiering

Tag en snak med os om refinansiering af dit lån