7. juni 2022

Stigende renter på F3-lån

Er du en af de ca. 700 boligejere i Totalkredit, der skal have en ny rente på dit F3-lån fra 1. oktober 2022? Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker i Totalkredit, giver dig en god grund til at læse med her.

udsigt til højre renter

Efter mange år med faldende renter er vinden nu vendt i 2022, og der er udsigt til en højere rente ved rentetilpasningen – og måske også i de kommende år.

Når dit lån skal refinansieres, er det oplagt at overveje, om du fortsat har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Det er nemlig langt det nemmeste og billigste tidspunkt, hvis du ønsker at ændre lånet.

Læs mere om tilpasningslån

Fristen for at ændre dit lån er inden 29. juli 2022

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Så får du automatisk en ny rente 1. oktober 2022. Ønsker du omvendt at ændre på dit lån – eller er du i tvivl – så kontakt os i god tid inden 29. juli 2022, der er fristen for at ændre dit lån.

pari sofa

Renterne stiger for øjeblikket

Der har været stærkt stigende renter på de finansielle markeder siden nytår, hvilket har smittet af på de danske renter på boliglån. Inflationen er steget til et niveau, vi ikke har set i mange år. Krigen i Ukraine har yderligere presset inflationen op, fordi den har fået priserne på energi til at stige.

De finansielle markeder indregner derfor, at nationalbankerne i de kommende år vil stramme pengepolitikken ved at forhøje deres styringsrenter for at få inflationen under kontrol. Du kan derfor forvente en højere rente på dit lån end ved sidste refinansiering. F3-renten nærmer sig 1,4%, sådan som det ser ud i øjeblikket, men der er meget usikkerhed i øjeblikket. 1,4% er ikke en høj F3-rente, men den højeste, vi har set i en del år. Og det betyder, at der skal sættes lidt flere penge af i budgettet til betaling af din termin.

Der er i øjeblikket problemer med vores webside. Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.