31. oktober 2023

Gør bilen vinterklar

Frost, sne og vådt føre kan både udgøre en sikkerhedsrisiko for dig som bilist og være hårdt ved bilen. Det er derfor en god idé at gøre bilen klar til vintervejret. Brug vores gode råd – så er du godt på vej.

Tips til vinterklar bil

Hvornår er det tid til at skifte til vinterdæk, hvorfor er det en god idé at rengøre bilen grundigt, når udendørstemperaturen falder, og bør man have en skovl liggende i bagagerummet om vinteren? Det kan du få svar på her, hvor vi guider dig igennem vinterklargøringen af din bil trin for trin.

Er du på udkig efter en ny bil? Få et af markedets billigste billån

Skift til vinterdæk

Som tommelfingerregel skal man skifte til vinterdæk, når udetemperaturen er under 7 grader. I Danmark er det typisk i november. Vinterdæk har nemlig et bedre vejgreb i vådt og glat føre, hvilket er vigtigt for både din og dine medtrafikanters sikkerhed.

Hvis du genbruger dine vinterdæk fra året før, er det også en god idé, at du også tjekker dækkets mønsterdybde. Den skal være mindst 1,6 mm og gerne over 3 mm. Desto dybere mønster desto bedre vejgreb.

Skift til vinterdæk

Skal du købe ny bil?

Få et af markedets billigste billån.

Vask og rengør din bil inden vinteren kommer

Vask og rengør bilen

Gammelt affald, glemt tøj og lignende skaber fugt i bilen, hvilket især kan være irriterende i fugtigere eller koldere vejr, hvor ruderne i forvejen har tendens til at dugge. Ryd op og støvsug bilen indvendigt. Og læg vejen forbi bilvasken, så bilen også kan blive rengjort udvendigt. Tjek derefter, at bilen har tilstrækkeligt med sprinklervæske, og smør døre og hængsler, da disse ofte er ekstra udsatte i vintervejr.

Tjek at det hele virker

Skal der skiftes en pære eller to? Giv lygterne et tjek, for ordentligt lys er vigtigt i vintermørket. Tjek også at vinduesviskerne virker og ikke er så slidte, at de ikke kan viske vintersjap af ruderne. Sidst men ikke mindst, er det en god idé at tjekke, at dækkene har det korrekte lufttryk. Du kan se bilfabrikantens anbefalinger til lufttryk i bilens instruktionsbog. Nyere biler giver desuden en meddelelse, hvis der skal gøres noget ved lufttrykket.

Tjek at det hele virker på bilen

Forberedt til havari og motorstop i vinteren

Hav sneskovl og tæpper klar

Har du advarselstrekant, førstehjælpskasse og refleksvest liggende i bilen? Hvis ikke, så bør du sørge for det, når du vinterklargør bilen. Vinterfrost kalder også på en god isskraber til bilruderne, samt en skovl og tæpper til dig selv og eventuelle medpassagerer, hvis I bliver nødt til at holde stille i længere tid i det kolde vejr.

 

 

 

 

Kilde: FDM

Få styr på din bilforsikring

Har du styr på bilforsikringerne?

Hvilke bilforsikringer skal du ifølge lovgivningen have, og hvilke kan du selv vælge til eller fra?

Få overblik over forsikringerne her

Kør grønt med en el- eller hybridbil

Vil du gerne køre mere grønt?

Med et Coop Billån får du nemlig rabat på renten ved køb af el- eller plug-in-hybridbil (maks tre år).

Beregn dit billån