24. april 2023

Gør bilen sommerklar

Med sne, nedbør og saltede veje er vinteren hård ved bilen. Når træerne springer ud, og vejret vender til mildere varmegrader, kan det derfor være en god idé at give bilen en kærlig hånd. Se vores gode råd til, hvordan du gør.

Skift til sommerdæk og vær klar til sommer

Skift til sommerdæk

Som tommelfingerregel kan man sige, at når udendørstemperaturen sniger sig op over 7 grader, er det ved at være tid til at skifte vinterdækkene ud med sommerdæk.

Hvis du finder sommerdækkene fra sidste år frem, er det en god idé at tjekke, at dækkenes mønsterdybde er mindst 1,6 mm, og at dækkene ikke er møre eller revnede.

Skal du købe ny bil?

Få et af markedets billigste billån.

Rengør bilen indvendigt

Kiksekrummer mellem sæderne, sand på måtterne og gammelt slikpapir i handskerummet er nok noget, de fleste af os kender til. Støvsug derfor gulve, måtter, sæder og bagagerum grundigt, tør overfladerne af med en opvredet klud og smid skrald i skraldespanden.

Når du er i gang, er det en god idé at finde glasrensen frem og pudse vinduer og spejle. På den måde sikrer du dig et godt udsyn, når du skal ud på vejene.

Rengør din bil og vær klar til sommeren

Vask bilen og bliv helt sommerklar

Vask bilen

Vinterens sjappede vejr har måske efterladt snavs på bilen, og en udvendig vask kan være tiltrængt. Mange vælger at vaske deres bil i hånden, men vil du have klaret det hurtigere, kan du også give bilen en tur i vaskehallen.  

Er du medlem af Coop, kan du få bonus på bilvasken.

Læs mere hos OK

Tjek at det hele virker

Når du alligevel er i gang med sommerklargøring af bilen, er det en god idé at tjekke bilens forskellige udstyr. Tjek bremser, lygter, dæktryk og vinduesviskere, og smør hængslerne, hvis disse trænger.

Tjek også om køler og sprinkler trænger til påfyldning af køler- eller sprinklervæske.

Tjek bilens udstyr og have bilen klar til sommer

Se gode råd hvis du planlægger en kør-selv-ferie

Gode råd til bilferien

Hvis du planlægger at tage på en kør-selv-ferie, er der nogle vigtige overvejelser at gøre, inden du pakker bilen og kører afsted. En kør-selv-ferie kan være en god måde at opleve nye steder, men det kræver også en vis grad af planlægning og forberedelse.

Læs om de gode råd til bilferien

Se alle de gode råd hvis du overvejer at købe elbil

På udkig efter en elbil

Hvis du overvejer at købe en elbil, så er der nogle ting, du bør overveje, før du træffer dit valg. En elbil kan være en god investering, men det er vigtigt at vide, hvad du går ind til.

Se de gode råd ved køb af elbil