Tjekliste til køkken - gode råd inden du låner penge til nyt køkken

Inden du beslutter dig for at låne penge til et nyt køkken, er der nogle overvejelser, du bør have med i tankerne. Hvor meget skal dit nye køkken fx koste, og hvilke ting er vigtigst at prioritere?

Tjekliste til køkken - Par i køkken - Coop Bank

En tjekliste til køkken kan være et nyttigt værktøj til at give dig et estimat over, hvilke udgifter der er forbundet med et nyt køkken, og hvorvidt du har behov for lån.

Har du råd til at realisere alle køkkendrømmene? Eller er der noget, der kan skæres fra for at sænke budgettet?

Et nyt køkken er en stor udgift, og den samlede regning for et fuldt udstyret køkken kan hurtigt ende med at blive stor. For mange kan det være en udfordring at finde plads i budgettet til at realisere drømmen om et nyt køkken. Derfor kan en løsning være at tage et lån for at komme i mål med drømmekøkkenet uden samtidig at sprænge budgettet.

Har du overvejet, hvilke udgifter der er forbundet med et nyt køkken? På vores tjekliste til nyt køkken vil vi gennemgå alle de vigtige ting, du skal være opmærksom på, når du overvejer at lave nyt køkken – lige fra fastlæggelse af budgettet og tidsplanen til valg af materialer.

Se hvad det koster at låne til køkken

Tjekliste over omkostningerne ved nyt køkken

Her er en tjekliste over de omkostninger, der typisk er forbundet med et nyt køkken. Tjeklisten kan bruges uanset hvilken type køkken, I drømmer om. I kan bruge listen som inspiration til at lave jeres egen to-do eller huskeliste, når I skal vælge jeres nye køkken. Tilføj eller slet evt. punkter på listen, så den passer til jeres behov.

 • Læg et budget

Inden I begynder at gøre jer overvejelser om, hvilket køkken I skal vælge, er det vigtigt at få lavet et realistisk budget. Det hjælper jer både med at undgå ubehagelige overraskelser og sikrer samtidig, at I har økonomi til at købe det køkken, I drømmer om, uden at budgettet skrider.

Hvis I er i tvivl om, hvordan I lægger et budget til nyt køkken, kan I bruge vores budgetskabelon til at lægge budgettet.

 

 • Lån til nyt køkken

Når I har lagt budgettet til jeres nye køkken, kan I overveje, om det er nødvendigt at tage et lån. Måske er det tilstrækkeligt med en kassekredit, hvor I kan få kredit på op til 50.000 kr.? Ellers kan I hos Coop Bank ansøge om et forbrugslån på op til 350.000 kr.

Prøv vores låneberegner for at se, hvor meget I kan låne for.

 

 • Inspiration

Har I brug for masser af plads, så børnene kan sidde og lave lektier i køkkenet, skal I have en køkkenø, eller kan I nøjes med et mindre køkken?

Søg inspiration på nettet, i køkkenbutikker eller i boligmagasiner, når I skal vælge jeres nye køkken. Der er mange gode sider på nettet, hvor I kan få masser af køkkeninspiration, der kan hjælpe jer med at finde frem til, hvilken slags køkken, I ønsker. Når I har fundet et køkken, I kan lide, er det også altid en god idé at tage ud og se på køkkenet i virkeligheden.

Vær realistisk i forhold til hvilke muligheder der er i rummet, og hvad der kan lade sig gøre inden for den økonomiske ramme.

 

 • Find jeres køkkenstil

Køkkener kan se ud på mange måder, og derfor er det en god idé at finde ud af, hvilken køkkenstil, der passer til jer og jeres hjem. Tag udgangspunkt i den øvrige indretning i hjemmet og vælg et køkken, der harmonerer med udtrykket i resten af boligen.

 

 • Indret køkkenet praktisk

Tænk over hvordan I indretter køkkenet mest praktisk, så der er god arbejdsplads og plads til at bevæge jer rundt i køkkenet – specielt når I er flere. Overvej at inddele køkkenet i nogle zoner, der tjener forskellige formål som fx området omkring håndvasken, ovnen og kogepladen.

Det er også en god idé at sørge for, at der er en balance mellem æstetik og praktik i køkkenet, så I er sikre på, at I vælger et køkken der ikke kun er flot at se på, men som også lever op til jeres behov.

 

Par der bygger nyt køkken

 

 • Vælg de rigtige elementer

Tænk over hvilke elementer, I har brug for i køkkenet. Det er vigtigt at overveje, hvilke køkkenelementer I behøver, for at være sikker på at køkkenet er funktionelt og praktisk. 

Overvej blandt andet hvor mange skabe, skuffer og lignende, der skal være i køkkenet. Skal der være overskabe eller underskabe? Skal bordpladen være af træ, sten eller et helt andet materiale?

 

 • Prioritér få dyre elementer

Prioritér at bruge penge på få dyre materialer, der hvor I synes, at det giver mening for netop jer – og hvor I mener, I får mest værdi for pengene. Det kan være en bordplade i et bestemt materiale eller andre køkkenelementer i god kvalitet, der holder i mange år.

 

 • Gør det hårde arbejde selv - og spar penge

Overvej, om I selv kan gøre noget af det hårde arbejde i forbindelse med opsætningen af jeres nye køkken. Der kan nemlig være gode penge at spare ved at gøre en del af arbejdet selv. På den måde kan I holde udgifterne nede, så I overholder det budget, I har lagt til nyt køkken.

 

 • Behold de gamle hvidevarer

Behold evt. gamle hvidevarer som fx ovn eller køleskab for at spare penge. Ofte kan hvidevarerne sagtens bruges i det nye køkken, selv om de er nogle år gamle.

Lån op til 350.000 kr. til dit nye køkken

Drømmer du om det perfekte køkken, men er du usikker på, hvordan du skal finansiere det?

Vigtige ting at huske, når I vælger nyt køkken

Familie i nyt køkken

 • Prioritér ordentligt lys

Godt arbejdslys er en af de vigtigste ting at prioritere i et nyt køkken. Sørg derfor for at sætte penge af i budgettet til ordentlig belysning.

En rigtig god løsning kan fx være at installere små spots over de vigtigste arbejdsområder i køkkenet, hvis I vil være sikre på at have tilstrækkeligt med lys, når I skal lave mad.

 • Brug penge på en ordentlig bordplade

Bordpladen er en af de vigtigste (og dyreste) investeringer i et nyt køkken. En solid bordplade er altafgørende for et praktisk og funktionelt køkken – det er nemlig en flade, der skal kunne holde til lidt af hvert. Den er udsat for slid hver dag, så her kan det virkelig betale sig at spendere penge på en ordentlig bordplade i god kvalitet.

En lækker bordplade kan desuden få køkkenet til at fremstå mere eksklusivt – også selv om I vælger et budgetvenligt køkken.

 

 • Spar penge på ekstraudstyr

Når I ser på nyt køkken, vil I ofte opleve at kunne vælge imellem en masse smart udstyr. Og selvom det ser flot ud og helt sikkert er super praktisk, så kan ekstraudstyr, som easy-luk skuffer og vandhaner, der kan koge vandet, sagtens spares væk i de fleste tilfælde.

Er I på udkig efter steder, hvor I kan spare på jeres nye køkken, kan det derfor være en budgetvenlig løsning at skære ekstraudstyr fra.

Ekstra råderum med kassekredit

Vil du være sikker på, at der er penge, hvis køkkenbudgettet ikke rækker?

LÆS MERE