9. februar 2023

Natalie skar 300.000 kr. af sit realkreditlån og mindskede sin risiko 

Da renten steg, valgte Natalie, som så mange andre boligejere har gjort det seneste år, opkonvertering af sit lån. 

Natalie opkonverterede hendes realkreditlån

Har du et fastforrentet realkreditlån, kan du nedbringe din gæld, hvis du skifter til et lån med en højere fast rente. Det kaldes opkonvertering. Og den mulighed har flere boligejere allerede benyttet sig af. Sidste år blev der afgivet 294.000 realkreditlånetilbud til boligejere og virksomheder, og størstedelen af dem er gået til konverteringer. Det viser tal fra Finans Danmark.

Natalie er boligkunde i Coop Bank og ejer en lejlighed i Humlebæk. Hun er en af de mange boligkunder, der har valgt at opkonvertere deres lån, da renten begyndte at stige.

”Vi regnede på det og fandt frem til, at jeg ved at opkonvertere kunne skære 250- 300.000 kr. af mit lån og samtidig indfri mit banklån, så jeg kun havde mit realkreditlån i Totalkredit,” fortæller Natalie.

Det hænger nemlig sådan sammen, at når renten stiger, som den har gjort ad flere gange det seneste års tid, kan du mindske din gæld på dit fastforrentede lån ved at skifte til et lån med højere fast rente. Idet renten stiger, falder kursen nemlig på de obligationer, der ligger bag lånet. Det betyder, at du kan indfri dit lån for færre penge, end du skylder. 

Få svar på dine spørgsmål om opkonvertering

 

Citat natalie

”Vi regnede på det og fandt frem til, at jeg ved at opkonvertere kunne skære 250.000 til 300.000 kr. af mit lån og samtidig indfri mit banklån, så jeg kun havde mit realkreditlån i Totalkredit."

- Natalie, boligkunde i Coop Bank 

Mindskede risikoen ved lånet 

Der er både fordele og ulemper ved at vælge opkonvertering af realkreditlånet. Den helt åbenlyse fordel ved opkonvertering, er som nævnt oven for, at du kan reducere din restgæld og måske få mulighed for at indfri variabelt forrentede banklån. Men du skal samtidig være indstillet på, at din månedlige ydelse på lånet bliver højere, da en højere fast rente er ensbetydende med en højere ydelse. Renten skal falde igen, så du kan nedkonvertere - ellers bliver det i sidste ende et dyrere lån. 

”Jeg omlagde til et fastforrentet lån, så jeg mindskede faktisk min risiko, da jeg opkonverterede mit lån,” fortæller Natalie.   

Hvis du vælger at skifte et fastforrentet realkreditlån ud med et lån med variabel rente, er det desuden vigtigt, at din økonomi er solid, så den kan bære endnu en eventuel kommende rentestigning.

Natalie minskede hendes risiko ved opkonvertering

Flere fordele ved et Totalkreditlån gennem Coop Bank

  • Du får 750 kr. i bonus for hver lånte million, hvert år. Din bonus indsættes løbende en gang om måneden og kan bruges til at handle med i Coops butikker og på coop.dk.
  • Du får samtidig KundeKroner fra Totalkredit.
  • Med KundeKroner og bonus får du et af Danmarks billigste realkreditlån – også selvom din bonus er skattepligtig.
  • Hvis du har et Totalkreditlån i en anden bank, kan du helt gratis at knytte det til Coop Bank. Dit lån forbliver uændret, men det er fremover Coop Bank, der hjælper dig med f.eks. omlægning, tillægslån og rådgivning.

Læs mere om at flytte dit Totalkreditlån

Citat Natalie Hermann

”Jeg omlagde til et fastforrentet lån, så jeg mindskede faktisk min risiko, da jeg opkonverterede mit lån.”

- Natalie, boligkunde i Coop Bank 

Kontakt os om dine muligheder

Tag en snak med os om dine muligheder for opkonvertering