20. juni 2023

Hold øje med ÅOP, når du indfrier dit lån før tid 

Hvis du skal se, hvor dyrt et lån er, skal du kigge på ÅOP. Men du skal være ekstra opmærksom på ÅOP, hvis du vælger at indfri dit lån før tid. Læs hvorfor i denne artikel. 

Få styr på omkostningerne på dit indfriede lån

Det kommer ofte til at handle om renter, når snakken falder på, hvor dyrt det er at låne penge. Men faktisk er det mere retvisende at se på lånets ÅOP, når man skal se på, hvad et lån egentlig koster. ÅOP viser nemlig alle lånets omkostninger – både renter, ydelser, gebyrer og evt. tinglysningsafgift.

Størrelsen på ÅOP afhænger af lånets løbetid – altså hvor mange måneder eller år du skal betale af på lånet, før det er betalt tilbage. I vores låneberegner kan du se størrelsen af ÅOP sammenholdt med lånets løbetid. Du skal derfor være opmærksom på ÅOP, hvis du vælger at indfri dit lån før tid.

Læs mere om ÅOP

Indfrielse før tid = kortere løbetid på lånet 

Der er mange gode grunde til at indfri et lån før tid. Blandt andet slipper du for udgifterne til fremtidige renter og gebyrer, og samtidig får du mere luft i din økonomi.  

Vælger du at indfri dit lån før tid, skal du dog være opmærksom på, at ÅOP bliver højere. Det skyldes, at størrelsen på ÅOP afhænger af lånets løbetid. ÅOP er nemlig beregnet over en given låneperiode, som det fremgår af din låneaftale.  

Indfrielse før tid giver højere ÅOP, fordi løbetiden har indflydelse

Derfor kan det være en god idé at indfri lånet før tid

I mange tilfælde kan der være besparelser at hente ved at indfri lånet før tid

  • Du sparer udgifterne til fremtidige renter
  • Du kan indfri dine dyrere lån ved at samle dem i et samlelån og dermed få flere penge til dig selv
  • Du får mindsket din gæld og kan dermed også få nemmere ved at optage et større lån - f.eks. et realkreditlån.
  • Du skal ikke betale gebyr for at indfri dit lån før tid.

Lån for mindst 50.000 kr. og få én af markedets laveste renter

Brug for et større lån?

Skal du i gang med boligforbedringer, eller skal du købe ny bil? Så har vi det rigtige lån til dig. Med et CoopLån 50+ får du et lån til en af markedets laveste renter og med en løbetid på op til 10 år.

Læs mere om CoopLån 50+

Samlelån giver overblik over økonomien

Saml dine dyre lån

Har du mange små lån, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Med et samlelån kan du samle dine lån i ét lån til en af markedets laveste renter, samtidig med at du får bedre overblik over din økonomi.

Læs mere om samlelån