22. december 2020

AF LOUISE SKØTT GADEBERG - FOTO: LISBETH HOLTEN

Vi glæder os til at slå rødder med en god mavefornemmelse

Selvom Lasse Hansen og familiens øvrige 3 medlemmer kun skal flytte få hundrede meter ned ad gaden i Gislinge ved Holbæk, er det vigtigt for dem, at deres nye hus er finansieret i en bank, hvor både prisen og værdierne giver mening. I Coop Bank fik de det billigste lån og en del af andelstanken med i boligkøbet.

Lasse foran sit nyt boligkøb

Familien Hansen, der ud over Lasse Hansen indbefatter kæresten Line og parrets to børn på 3 og 6 år, står lige på dørtærsklen til at flytte ind i det, han kalder ’drømmen om vores eget hus’. Nøglerne til deres nye bolig overtager de ved årsskiftet til 2021, og da bliver det lejede dobbelthus skiftet ud med deres eget parcelhus lidt længere nede ad vejen i Gislinge vest for Holbæk.

"Vi glæder os helt utrolig meget til at flytte ind i et hus, vi selv ejer. Vi har i noget tid talt om, at det at leje er penge ud ad vinduet - og at vi har brug for mere plads. I det nye hus vil vi virkelig kunne slå rødder og skabe vores egne rammer, som vi kan lide dem - uden at skulle spørge en udlejer om lov til forbedringer. Og det koster os det samme om måneden," siger Lasse Hansen.

Andelstanken føles godt i maven

Lasse Hansen havde allerede, før familien fik brug for et realkreditlån, skiftet til Coop Bank. Skiftet handlede for ham om at være en del af et fællesskab og være bevidst, når man gør bankforretning. Derfor var og er det vigtigt for ham at være en del af en kundeejet bank, hvis værdier er i tråd med dem, han også har med sig, når han handler i den lokale Brugsen.

"Jeg kan godt lide andelstanken. Jeg har prøvet en del forskellige banker og har kun haft noget at gøre med dem, når jeg skulle bestille et nyt dankort. Men da jeg skulle låne mange penge til en bolig, følte jeg et behov for at træffe et mere bevidst valg. Jeg har derfor fravalgt de store banker, fordi deres forretningsmetoder og etik er uigennemskuelig for mig, for til gengæld at blive en del af andelstanken. Det har jeg det godt med," siger Lasse Hansen.

At andelstanken tiltaler ham, kender han også fra hverdagen i den lille by Gislinge, hvor Brugsen er en stor del af det lokale landsbyfællesskab.

"Jeg bor jo i en lille by, hvor der heldigvis er en slagter, en bager og en Dagli’Brugs. Når man bor så lokalt, får man et andet forhold til at handle lokalt og støtte fællesskabet, end jeg havde, da jeg boede i København. Den fællesskabsfølelse og tryghed føler jeg også, jeg har omkring mit realkreditlån i Coop Bank."Citat Jesper

"Når man bor så lokalt, får man et andet forhold til at handle lokalt og støtte fællesskabet, end jeg havde, da jeg boede i København. Den fællesskabsfølelse og tryghed føler jeg også, jeg har omkring mit realkreditlån i Coop Bank."

- Lasse Hansen, boligkunde i Coop Bank

Citat Jesper

"Coop Bank var billigst, når jeg kiggede på alle omkostninger og over en årrække."

- Lasse Hansen, boligkunde i Coop Bank

Den billige pris var afgørende

Selvom valget af Coop Bank var et værdimæssigt valg, var det også det billigste valg. Lasse Hansen medgiver, at havde en af de store banker kunnet give ham et par tusindkronesedler mere i hånden hver måned, så havde det nok vejet tungere end følelsen af fællesskab.

"Men det var ikke tilfældet. Coop Bank var billigst, når jeg kiggede på alle omkostninger og over en årrække. Hele forløbet har også været let på trods af corona. Jeg har koordineret med min rådgiver via mail og telefon og har følt mig godt rådgivet og holdt i hånden. Alt i alt har det bare været let og trygt. Nu glæder vi os bare til at slå rødder og få ro på børnene, der glæder sig til at få hver sit værelse - og på mig, der ikke kan vente med at komme i gang med projekterne i hus og have."

Se hvad det koster at låne i Coop Bank

Om Lasse Hansen

  • Bor i Gislinge, vest for Holbæk
  • Arbejder som musikskolelærer og underviser i klaver og elektronisk musik
  • Han er 37 år - og har sammen med kæresten Line på 34 år en søn på 6 år og en datter på 3 år.

Citat Jesper

Jeg har koordineret med min rådgiver via mail og telefon og har følt mig godt rådgivet og holdt i hånden. Alt i alt har det bare været let og trygt.

- Lasse Hansen, boligkunde i Coop Bank

Få et lånetilbud

Har du fundet drømmeboligen? Ring til vores certificerede boligrådgivere eller send os dine informationer her