14. maj 2024

Susan fik hjælp til at købe sin første bolig

”Han var rigtig god til at komme med svar på mine spørgsmål”. Sådan lyder det fra 28-årige Susan, når hun skal fortælle om sine oplevelser med boligrådgivningen i Coop Bank. Susan er ny på boligmarkedet. Læs hendes historie her.

Se Susans historie i denne video

Den var alt, hvad hun havde drømt om, at en lejlighed skulle være, og der ligger egentlig en lidt sjov historie bag, hvordan 28-årige Susan fandt sit nye hjem. For den andelslejlighed, hun købte, har faktisk tidligere tilhørt hendes storesøsters kæreste.

”Da jeg første gang blev vist rundt i lejligheden, tænkte jeg, her vil jeg gerne bo. Det var den helt perfekte, klassiske, gamle københavnerlejlighed med stuk i lofterne og udsigt til Nørrebroparken – altså alt, hvad jeg gerne ville have i en lejlighed”, fortæller Susan.

Læs mere om andelsboliglån

Citat Jesper

”Da jeg første gang blev vist rundt i lejligheden, tænkte jeg: `her vil jeg gerne bo´."

- Susan, boligkunde i Coop Bank

Forvirrende at være førstegangskøber

Én ting var at finde den perfekte lejlighed, noget andet var finansieringen. Som førstegangskøber med debut på boligmarkedet var der en del at holde styr på, syntes Susan.

”Det var megabesværligt og forvirrende, og jeg har været i kontakt med utrolig mange banker undervejs. Det var hårdt igen og igen at skulle udfylde en masse ukonkrete formularer og forklare flere forskellige bankrådgivere, hvilket job jeg har, og hvor meget jeg tjener."

testimonial for andelsbolig som førstegangskøber

Samme boligrådgiver under hele forløbet

Samme rådgiver under hele forløbet

Som tidligere ansat i Coop havde Susan en konto i Coop Bank. ”Men jeg tænkte, at Coop Bank er en lille bank, så den laver nok ikke så store lån. Altså man kan jo nok godt låne til en bil, men en bolig? Men det kunne Coop Bank godt tilbyde, og så tænkte jeg, Okay, så giver vi det et skud."

Susan blev ringet op af en rådgiver fra banken. "Han var rigtig god til at komme med konkrete svar på mine spørgsmål, samtidig med at han hjalp mig med at få overblik over, hvad der manglede, for at jeg kunne købe lejligheden. Han rådgav på en måde, hvor det overhovedet ikke var uoverskueligt”, fortæller hun.

Selvom Coop Bank er en onlinebank uden fysiske filialer, får du som boligkunde nemlig din egen boligrådgiver, mens din boligsag er i gang.

”Jeg havde den samme rådgiver tilknyttet under hele forløbet. Det gjorde det hele meget nemmere og mere overskueligt. Jeg anede jo intet som førstegangskøber, men min rådgiver hjalp med at forklare begreber som lejlighedens tekniske pris, valuarvurderinger osv.”, lyder det fra Susan.

Mød vores boligrådgivere

Citat Jesper

”Jeg havde den samme rådgiver tilknyttet under hele forløbet. Det gjorde det hele meget nemmere og mere overskueligt"

- Susan, boligkunde i Coop Bank

Bed om forklaringer på det, du ikke forstår

Der kan være en del at holde styr, når man skal købe sin første andels- eller ejerbolig. Det oplevede Susan også. Derfor har hun et par gode råd til andre førstegangskøbere.

”Vælg Coop Bank! Det har jeg i hvert fald sagt til mange af dem, jeg kender, som også overvejer at købe andelslejlighed. Og bed om forklaringer på de mere tekniske ting eller økonomiske spørgsmål, der ligger bag et lån. Det kan have stor indflydelse på prisen på dit lån, og som almindelig forbruger kan det være svært at gennemskue”, lyder et godt råd fra Susan.

få forklaringer på alt det som du ikke forstå om realkreditlån

Gode råd til førstegangskøbere

Gode råd til dig, der er førstegangskøber

Som førstegangskøber er det afgørende at have styr på økonomien. Start med at lægge et detaljeret budget for at få et klart overblik over dine økonomiske ressourcer. Sørg for at spare så meget som muligt op til udbetalingen, da dette vil gøre din økonomiske situation mere robust. 

Læs flere gode råd som førstegangskøber

raad-koeb-af-andelsboliglaan-coopbank

Få gode råd til køb af andelsbolig

Hvordan sikrer du, at andelsforeningen har en sund økonomi? Og hvorfor er det så vigtigt at have bankens garanti allerede ved fremvisningen? Få svar på disse spørgsmål og meget mere i vores guide, skræddersyet til dig, der søger efter en andelsbolig.

Læs vores råd til køb af andelsbolig